NK Age-Reverse™ ialah produk anti penuaan dan penjagaan kulit yang berasaskan bahan natural. Ia dibangunkan oleh Profesor Madya Dr. Siti Hamidah binti Mohd. Setapar dan sekumpulan para saitis di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) lebih dari 10 tahun.

 

NK Age-Reverse dapat merawat pelbagai masalah kulit dan dapat mengurangkan kesan-kesan penuaan dan kerosakkan kulit seperti jeragat, kedutan, kusam, jerawat, berminyak atau kering. 

 

Ia adalah dari formulasi bacillus yang dilaksanakan melalui penggunaan teknologi hijau dan teknologi nano.

 

Kandungan istimewa NK Age-Reverse yang tidak terdapat di mana-mana produk adalah formula BeuT CompIex™. 

 

Gabungan bahan anti-penuaan terbaik dunia yang menggunakan formulasi nano-micelles iaitu saiz partikel paling halus di dunia yang mana berkesan menembusi lapisan kulit dan menyalurkan nutrien premium ini kepada sel kulit.

 

Dr. Siti Hamidah NKAR

Kami di Lookyoungest menyokong usaha Dr. Siti dalam memartabatkan skincare selamat dan berkesan kepada wanita di Malaysia. 

 

Kebanyakkan produk di pasaran menggunakan bahan kimia yang tinggi kerana bahan ini dikatakan amat berkesan untuk melawan penuaan dengan pantas.

 

Namun, disebalik kesannya yang cepat, ramai wanita mengalami masalah keradangan kulit dan kerosakkan kulit yang agak serius. Kulit yang dulu normal menjadi sensitif. Yang menggerunkan, kulit yang sebelum ni bermasalah, menjadi lebih teruk.

 

Apabila kulit mereka rosak, mereka risau dan mencuba produk baru yang tinggi kimia. Hasilnya, muka tidak pulih malah kesannya lagi teruk. 

 

Di sini, NK Age-Reverse datang dengan menawarkan formulasi lembut berasaskan bahan natural.

 

Tetapi, formulasi yang selamat adalah separuh dari perjuangan kami. Kami tidak mahu skincare yang anda pakai hanya selamat dan mengambil masa bertahun-tahun untuk melihat hasil. 

 

Di sebabkan itu, kepakaran Dr. Siti dan saintis menjadi penyelesaian dengan menggabungkan bahan anti penuaan terbaik di dunia di dalam satu formula yang dipatentkan iaitu BeuTcomplex.

 

Kami di Lookyoungest akan sentiasa menemai anda dalam memilih produk yang selamat dan sesuai untuk kulit.

 

Tips Anti penuaan adalah bacaan yang membantuSalah satu usaha kami ialah menyediakan produk bersifat natural dan meminimalkan penggunaan bahan sintetik dalam skincare.

 

Kami juga melarang sebarang bahan toksik dan pengawet berbahaya seperti SLS, Sulphate, Paraben dan Alkohol.

 

Melalui kajian dalam membangunkan produk kesihatan dan penjagaan kulit, Dr. Siti berjaya memperoleh lebih 60 anugerah inovasi dari dalam dan luar negara melalui pertandingan berprestij seperti MTE, PECIPTA, ITEX, BioMalaysia, SIIF dan ICAN.

 

Beliau juga mendapat sokongan dari pelbagai agensi seperi TERAJU, MOSTI, CRADLE, SME Corp, Bioeconomy Corporation, MTDC dan TV Al-hijrah.