Tentang Pengasas

Prof. Dr. Siti Hamidah

Asal usul

NK Age-Reverse

Pada tahun 2008,  apabila pulang dari United Kingdom selepas menamatkan pengajian Ph.D. dalam Nanoteknologi Micellar, Dr. Siti memulakan penyelidikannya tentang mengekstrak pigmen semula jadi daripada tumbuhan tempatan.

Pada tahun 2016, Jenama Naturel Kiss memasuki pasaran dengan memperkenalkan produk kosmetik; pelembab bibir natural, lipstik, bedak dan blusher.

2021, Naturel Kiss telah diperkenalkan sebagai NK. Dan Age-Reverse dilancarkan. Produk pertama ialah NK Age-Reverse Cleanser yang bersifat natural, antiaging dan tidak perlu dibilas. Ia bertindak bukan sahaja sebagai pencuci wajah, tapi mencantik dan memudakan kulit.

Memasuki tahun 2022, beberapa produk lain telah dilancarkan bawah rangkaian Age-Reverse: Sunscreen, Serum, Scrub dan Lotion. Bedak dan Energy Mist dikekalkan dari Naturel Kiss.

Kepakaran & Pengalaman saya adalah Tanggungjawab untuk

hasilkan skincare bertaraf dunia & selamat

Pengalaman hidup mengajar saya dua perkara:
 
1. Setiap kesukaran adalah peluang yang menolak kita ke hadapan untuk lebih berjaya, jika kita sabar. . Atau dalam erti kata lain, ia untuk meningkatkan darjat kita. Kesukaran dan kesabaran itulah resepi kejayaan. Tak kira sepahit mana dan sesusah mana, kita cari hikmah dan teruskan langkah.
 
2. Kita harus yakin, bahawa jika kita minta pada Allah, Dia pasti makbulkan pada waktu terbaik, bermakna jika kita tak dapat apa yang diinginkan, bermaksud kita belum dapat atau ia memang buruk untuk kita. Dia Maha Tahu. Sentiasa bersyukur dan bertawakal.

Gagal bukan Pengakhiran..

Bila difikirkan. Berapa kali saya gagal untuk sampai tahap ini iaitu mencapai formulasi NK AGE-REVERSE ini..
 
Bermula lama pada tahun 2008, ketika pulang ke Malaysia membawa PhD dalam Chemical Engineering. Saya buat keputusan untuk menjalankan kajian dalam pengekstrakan warna dan nutrient dari tumbuhan Malaysia. (bidang baru kerana PhD dan MSc saya adalah dalam bidang nano micellar system).
 
Beberapa tumbuhan saya guna untuk ambil warnanya. Tapi kebanyakan warna yang diekstrak tidak tahan lama. Dalam beberapa hari akan hilang warna atau rosak.
 
Ketika itu, masalah dirasakan besar. Lalu saya terus buat kajian ke atas lebih banyak bunga/pokok. Akhirnya dapat keputusan bahawa warna roselle adalah paling stabil dan boleh bertahan lebih lama.
 
Setelah 10 tahun, menoleh ke belakang, masalah yang dirasakan besar itu.. is nothing. Ia hanyalah satu pengalaman dan perjalanan penyelidikan.

Siapa sangka kini saya masih di makmal membuat kajian-kajian. Kini dengan tanggungjawab lebih besar, untuk membantu orang ramai menggunakan produk skin care yang setanding kualiti jenama antarabangsa, tetapi dengan harga mampu milik.

Dapatkan kulit sihat & berseri dengan NK Age-Reverse

Kenalpasti punca masalah kulit wajah tidak selesai dengan memuat turun Ebook pendek + Checklist secara percuma! Isi maklumat di bawah dan kami akan hantarkannya dalam masa 24 jam!